Knutselen en creatief, noem het therapie.

Ik kon maar niet slapen.  Uren lag ik in de nacht te staren De ziekte van Parkinson heeft vele ‘gezichten’. Op een keer moet je IETS doen. Vele therapieën volgden. Niets hielp. IK werd meestal er niet vrolijk van. Toen bedacht ik dat ik zelf voor een oplossing moest zorgen.

Ik besloot er een positieve draai aan te geven.

een greep wat ik al gemaakt heb
Marjaa.nl

Na enige tijd sta ik maar op en ga naar een ongebruikte slaapkamer , waar mijn man een naaimachine en lockmachine op een groot bureau had gezet. Daar vermaak ik me wel. Na een uur ga ik dan vermoeid weer naar bed en slaap dan weleens even.  

Ik deed iets wat ik leuk vond en waar ik vrolijk bij bleef. Dat is voor mij: creatief zijn.

Natuurlijk:
Het is geen geneesmiddel maar ik accepteer dat het bij mij even anders is. Ik laat me graag afleiden door te ontspannen.

Ik was aan het punchen, funnaaien of fotobewerken.

Mijn creatief bezig zijn is schilderen met stof en wol (met vaak punchen) foto’s maken en meestal bewerken. Bedenk de jouwe, misschien ook stofbewerken? Wat je ook gaat doen…. Als je er maar gelukkig van wordt.

Ik weet bijna zeker, dat ik beter af ben dan menig ander ander patiënt omdat ik me bezig houdt met een creatieve hobby.

Stof bewerken marjaa punchtfoto bewerken, bloemen, door Marja
Creatief 1: als ik echt niet kan slapen en mijn lijf werkt meeCreatief 2: Als ik het even wat rustiger aan doe. (moet doen)
Wanddecoraties maken:
van stof en wol e.d. met gewoon  de naaimachine en/of door te :
Punchen, het is altijd leuk om te doen. Gewoon lekker prutsen of je nou kind bent of niet zo handig… als je het maar leuk vind
Een foto bewerken tot een plaatje kan zelfs vanuit je luie stoel, (overdag dus). Ideaal bij een slechte dag. Om toch iets te doen. Kijk naar wat je maakt. Ga door tot wat je het mooi vind offf…. tot het niet al te lelijk is.
Het resultaat ga ik laten zien.

Niet langer dan uur. Ikzelf zet een wekker.

GEEN KUNST (AAN)
Ik voel me geen kunstenaar en wat hier staat is niet moeilijk.
dus CREATIEF
Maar, het was voor mij, wél erg leuk om te doen.
Ik hoop dat u gaat kijken naar het resultaat