Blog

Over deze blog

Marja Gerrijts-Rozema, Handelsstraat Stadskanaal-Noord, marjaa.

Hallo, ik ben Marja

Ik heb al op menig fora geschreven onder de naam RooZ (vandaar dat -Blom- (grijns ik 🙂 ) en in de eerste jaren 2006-2009 onder de nick ParkindeZon (Zo: u weet nu wat ik mankeer)

   Niet het waarom, maar HOE is mijn leidraad.

Ik wil u graag over mijn hobby vertellen.  Ik ben een  wat men noemt auto didact, geen juf was bereid me midden in de nacht te komen helpen. Dus echt goed zal iets niet zijn. Maar toch hoop ik dat u begrijpt wat mijn bedoeling is. Het is veel leuker en je houdt iets leuks aan over

setje van drie, tulpen

Ik koos voor mijn hobby’s omdat die mij door lange slapeloze nachten heen hielpen. U mag uw eigen hobby daarvoor in de plaats zetten bijv. tekenen, schilderen, schrijven, als het maar rustig is. Ik denk zeker te weten dat de mijne mijn ziektebeeld positief beinvloed heeft.

Ik heb elders al geschreven dat slapen bij mij niet zo wil lukken. Ik probeerde dus er een alternatieve draai aan te geven. Bij mij is dat zo’n beetje gelukt.

Natuurlijk zijn er wat regeltjes…… [grijns]

 • Zet meteen een wekker of sleeptimer, nooit langer dan een uur want er moet wel gerust worden.
 • Rustige zachte muziek mag als u dat fijn vind, wees een ander niet tot last.
 • Zorg dat je warm blijft, leg van te voren iets klaar, een vest of trui, sokken.
 • Bedenk dat je het niet té leuk moet gaan vinden of dat het een gewoonte wordt.

Dit allemaal is MIJN oplossing. Het heeft MIJ geholpen. Er zijn artsen die NIET met mij eens zijn. Deze mensen slapen goed.

#plezierenpassie

Blog 2

werken fotoos collages overzicht fictie non-fictie knop button
Punchmachine met stof

Een Fancyfair bij onze kerk bracht me aan het werk om een paar schilderijen te maken. Schilderen kan ik niet maar als ondernemer had ik een nieuwe machine in de winkel die ik toch moest uitproberen. Dat was de punchmachine. (Uitspraak: punsjmasjiene of punsjer)

Creatief zijn is mijn passie, het hoeft geen kunst te zijn

Een hobby was geboren! Ik heb er veel mee gedaan.

Punchen is heel makkelijk. Niet goed? Punch er over heen. al mijn creativiteit kan ik erin kwijt. De nachten duren lang, slecht slapen is bekend bij de ziekte van Parkinson. Maar het maakte mij rustig en ontspannen. Dus ik pruttel wat door. Ik hoef niet te presteren van mezelf. Het hoeft geen kunst te zijn. Wel een redelijke tevredenheid… ik voel me er goed bij…. ik vind zelf dat ik leer …. maar niet uitgeleerd. Bekijk het resultaat.

klik hier voor meer info punchen.

 ===========================

Aankoop van een punchmachine

Waar moet je op letten

Een punchmachine lijkt op een naaimachine, alleen missen er wat dingen, zoals de gleuf waar het garen door moet, maar er zijn wel naalden, speciale naalden, van 5 tot 12 stuks. U kan ze hier bestellen.

Punchmachine

Waar moet je op letten

Bedenk eerst: wat wil je dat erop zit..

 1. Hoeveel naalden er zijn met 1 tot 12 naalden, hoe meer naalden is sneller en platter
 2. Verlichting, niet-bij alle machines het geval, maar wel nodig.
 3. Eigenlijk nummer 1, blijft de naald altijd IN DE HOOGSTE STAND stil staan? Bijvoorbeeld de eerste Happylock had dat niet. de Happylock Special SP1100 wel, maar ze zijn moeiiijk te herkennen aangezien die eersten ook Special op de machine hadden staan.
 4. Zijn de naalden verwisselbaar. Janome heeft dat niet. Maar deze naaimachinehandel verkoopt ook een losse koppen met naalden die je wél kan wisselen, dat is echt een aanrader. U hebt het geld er gauw uit.
 5. De motor: met het lampje totaal 65 watt of meer.

 

 

 • Happylock Special
 • Happylock SP1100
 • Huskylock (Husqvarna)
 • Pfaff
 • Symplicity
 • Babylock Emblessier

Alleen de  superpuncher (zeer goede kwaliteit) van Babylock is  nog verkrijgbaar bij bijv. “De Naaimachinegarage” in Stadskanaal … www.naaimachinehandel.com

Handpunchen

Ik punch zelf niet met de hand.
(Veel te gevaarlijk in MIJN geval) 🙂

Maar andere🏧n wel, zoals mijn schoondochter. Het resultaat ziet u hier onder. Ik ben er maar wat trots op het creatieve resultaat.

Knap en mooi gemaakt he.

Vriendin Karin

Na 15 jaar

Tja ik was al jaren aan het rommelen. Ik was (49 jaar) tamelijk alleen als jonge Parkinsonner, nu zijn er de Yoppers. (jonge Parkinsonners)

En nu ?  15 jaar na de diagnose.

Je kan er niet om heen, ik héb de ziekte van Parķinson.

Wat me op de been houd? Ik ging dus knutselen. Een buurvrouw had een creatieve winkel en dat bracht me steeds meer me op het idee van creatief bezig zijn. Hoe zieker ik werd, hoe meer afleiding ik nodig had.

Vooral s’nachts als ik weer eens niet kon slapen ging ik in een aparte kamer lekker knutselen. Van de nood maakte ik een deugd.

Ontspanning door inspanning en creatief denken is hét positieve medicijn zonder bijwerking.

Toen is deze site geboren. want ik hoop een ander ook op het idee brengen. Ik moet toch ook iets met de resultaten.
Dit is dus een persoonlijke site, ik hoef er niet van te leven en niets aan verdienen. Het is nog niet klaar, het is best veel werk. Er veranderd ook veel. Heb je iets onder de knie is er weer een update… weer een verandering. Ik weet dat het bij lange na niet af is en technisch niet in orde. Maar het is een goede hersenkraker.

Maar een beetje begrip graag
Wat je ziet is wat je krijgt.

Het is zoals het is.
Dit ben ik.

Marja

uitgerust wakker

Youtube linken:

Een vakantie in een Welness met deskundige begeleiding

Parkinsoncafe: sprekers, knutselmiddagen als bloemschikken, uitjes naar musea en hier een dansechtpaar

Bedankt

Iedereen bedankt voor alle steun en aanmoedigingen in al die jaren dat ik al aan de knutsel ben. Ik zal misschien geen kunstenares worden en ook geen IT-er maar ik heb toch veel fijne uurtjes zo doorgebracht zo.